Om klubben

Tibro Jaktskytteklubb ligger strax utanför Tibro på vägen mot Hjo. Klubben har banor för 50m, 80m, skeet, trap, sporting samt inskjutningsbänkar. I övrigt kan nämnas en station för avståndsbedömning som bland annat används under utbildning för jaktlicens. Klubbhuset har nyligen fått en ny utsida och har kvar sin gemytliga insida med vedeldad kamin och gott om plats för möten, samtal, skämt och skryt bland skyttarna.

Klubben har anläggningar för:

• Viltmål 80m
  • Viltmål 50m
  • Jägartrap
  • Skeet
  • Automattrap
  • Kompaktsporting

Sedan starten 1980 har Tibro JSK bidragit med ett till tre lag i Viltmålsallsvenskan på 50m och deltar numera även i Jaktkombination med ett lag.

Klubben har genom tiderna fått många framgångsrika skyttar inom både kula och hagel.

Historik

• 1962 - Klubben bildas den 10:e april och blir medlem i Sportskytteförbundet den 14:e augusti samma år.
    Skjutbanorna låg då vid Råsen i Tibro och man gick snart från ett tjugotal medlemmar till över hundra på drygt ett år.
  • 1973 - Klubben blir tvungen att flytta ifrån Råsen och står sedan utan banor i sju år. Under tiden tränar och  tävlar medlemmarna vid Forsviks banor istället.
  • 1978, 1979 - Marken där klubben nu ligger prospekterades och man fick tillstånd att ha skjutbanor och klubbstuga där.
  • 1980 - Den 9:e augusti inviger Tibro JSK sina nya banor och klubbstuga!
  • 1981 - Klubben står värd för sitt första DM.
  • 1986 - Klubben står värd för sitt första SM.
  • 2009 - Klubben står värd för sitt andra SM.